Депутатът иска комисия да разследва и Барселонагейт“ като всички документи

...
 Депутатът иска комисия да разследва и Барселонагейт“ като всички документи
Коментари Харесай

Заплаха срещу прокурорите, Кирил Петков щял да ги осветлява, ако размахат политическата бухалка

 Депутатът желае комисия да проверява и „ Барселонагейт “ като всички документи бъдат показани на хората

Всеки прокурор, който се пробва да прави политическо придвижване през искане на имунитет, би трябвало да осъзнае, че ще бъде осветен! Тази опасност от телевизионния ефир насочи към магистратите Кирил Петков.

Изненадващо той се разгласи за основаването на парламентарна комисия, която да проверява дейностите на прокуратурата по отношение на депутатите, на които се желае имунитета.

Процесът би трябвало да е еднакъв за всички, сподели съпредседателят на „ Продължаваме промяната “, откакто водещият Виктор Николаев го пита дали и за Бойко Борисов ще желае осветляване на документите за „ БарселонаГейт “.

„ Трябва да създадем комисия, само че тя да не заседава дълго време. Тя би трябвало да покаже какво тъкмо е разкрила прокуратурата за моя случай две години, откакто е затворила производството. Заседанията би трябвало да са безусловно открити “, сподели той, откакто Николаев разяснява дали няма да се разгласи обща прошка, откакто се окаже, че Иван Гешев си мъсти, искайки имунитета на съпредседателят на „ Продължаваме промяната “, на Бойко Борисов и на други депутати. 

„ Нямам да оглавяваме тази комисия, с цел да не се окаже, че разтваряме чадър, Прозрачно ще изнесем всички документи, с цел да се види проблема и да стане ясно дали прокурорите не са употребявали този проблем за политическа бухалка - да се разсънят две години по-късно и да решат да ударят някой народен представител. Когато това се случи ще си дам имунитета преди решението на комисията, с цел да покажа на народа, че тя не се употребява за чадър “, твърди Петков. 

„ От Политическа партия се надяваме да няма идващ основен прокурор. Промяната в Конституцията да докара до резултат, че няма такава служба в България, с цел да се освободи България от подмолните зависимости и да се стигне до естествена институционална правова страна ”, акцентира той.

„ Трябва да създадем комисия, само че тя да не заседава дълго време. Тя би трябвало да покаже какво тъкмо е разкрила прокуратурата за моя случай две години, откакто е затворила производството. Заседанията би трябвало да са безусловно открити “, сподели той, откакто водещият Виктор Николаев попита дали няма да се разгласи обща прошка, откакто Иван Гешев си мъсти, искайки имунитета на съпредседателят на „ Продължаваме промяната “, на Бойко Борисов и на други депутати. 

След като водещата Мира Иванова разяснява, че съгласно хората Гешев е бил назначен с политическа воля и по същия метод ръководещите си го смъкнаха, Петков сподели, че когато преди година и половина заложили в Плана за възобновяване и развиване механизъм за следствие на основния прокурор, жителите не обърнали доста внимание. 

„ Това бе едно от изискванията за 12-те милиарда, обаче тази начална промяна бе посята и стартира да провокира разнообразни динамичности. Еврокомисията сподели, че това е доста значимо. Изведнъж цяла Европа сподели, че това е изискване да си получим парите и сътвори спор в съществуващата система, тъй като Гешев не искаше тази промяна да се случи. Той се притесняваше, че това следствие ще е против него “, добави той.

„ Когато основният прокурор стартира дейности против промяната, политиците почувстваха, че този човек стартира напълно да излиза от рамките на прокуратурата и тогава Мария Габриел сподели „ ние ще го сменим “. Реформата, която ние започнахме, даде своя резултат през днешния ден “, акцентира депутатът. 

„ Ще предложим в зала оглавяващият комисията за имунитетите да няма спор на ползи и да е по най-разумния метод “, сподели Петков, откакто водещият го пита дали пък няма да предложат Делян Пеевски да оглави комисията. След това обаче съпредседателят на Политическа партия добави, че не има вяра да бъде определен депутатът от Движение за права и свободи.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР